dilluns, 23 de maig del 2011

BENVINGUTS!


Benvinguts al bloc del Big Draw Tarragona !!

Avui, comencem el compte enrere cap a les dates de celebració d’aquest esdeveniment, a l’octubre d’aquest any 2011.

Des d’aquest espai de comunicació i participació us mantindrem informats del dia a dia d’aquest projecte fins que es faci realitat. Desitgem la vostra participació, preguntes, comentaris i aportacions per construir el Big Draw Tarragona entre tots, per millorar-lo  i per fer-lo nostre.




63 comentaris:

  1. Fantàstica iniciativa!!!
    Avui mateix em poso les piles per donar-la a conèixer.
    Dibuixar... una de les primeres coses que fem de petits... Per que ho deixem de fer després?
    Jo encara dibuixo: sobre tot quan parlo (o més aviat quan em parlen) per telèfon. Em relaxa...

    I tu... encara dibuixes?

    Irene

    ResponElimina
  2. Sí, encara dibuixo,..quan parlo per telèfon, sense adonar-me'n faig formes geomètriques, línies..i també, en la meva feina amb objectes, els dibuixo per descobrir-los, poder senyalar els punts d'interès. Per aquest motiu a mi també em va agradar la iniciativa i vaig pensar que valia la pena intentar fer realitat el Big Draw Tarragona

    ResponElimina
  3. I, referent al tuit d'avui, és per comentar que vista la resposta d'aquests primers quinze dies, està clar que tenim una societat civil molt viva i generosa. Us heu fixat que la majoria de les primeres aportacions al projecte són de persones professionals, en atur o amb feina..però tots amb idees i recolzant el projecte comú?

    ResponElimina
  4. Ens hem creuat al carrer el David Balcells, de la Fundació Fòrum i jo i ha estat molt simpàtic: li ha agradat el web i ha parlat del projecte amb fotògrafs...

    Vam parlar fa uns dies perquè des del Big Draw Tarragona pensem que poden sortir activitats molt interessants si ajuntem dues maneres de captar la realitat com són la fotografia i el dibuix.

    No penseu el mateix?

    ResponElimina
  5. Hoy ha venido Judith Ciurana, presidenta de la Asociación de sordos de Tarragona, ASOTARCO. Ha venido con la intérprete, porqué no hablamos las dos el mismo idioma. Ella habla lenguaje de signos -que no es una traducción en signos del castellano o del catalán, es un idioma diferente - pero nos hemos comunicado bien, con nuestra voluntad y, eso sí, la imprescindible ayuda de la intérprete. Hay un buen "feeling" entre nosotras como ya habíamos constatado en una reunión previa.

    Y ¿de qué hemos hablado? Como sabeis Big Draw Tarragona quiere actividades donde podamos participar todos sin excepción. Con Judith y ASOTARCO estamos trabajando en ello y creo que conseguiremos al menos estos objetivos: que en Big Draw Tarragona encontremos alguna actividad organizada por ASOTARCO y que podamos facilitar que en actividades organizadas por otros pueda asistir este colectivo también. Así además de conseguir para Big Draw Tarragona actividades con diferentes planteamientos y puntos de vista, facilitamos la comunicación entre los diferentes colectivos que forman nuestra sociedad, cosa importantísima desde nuestro punto de vista.

    ResponElimina
  6. Divendres passat vam parlar amb professors de l'EADT (Escola d'Art i Disseny de Tarragona) interessats en el projecte, però crítics amb la seva imatge.

    Consideren que el projecte en sí és molt interessant i que com a professionals del món de l'art i el disseny, el dibuix és una eina on tenen molt a dir, però són crítics amb la imatge de l'esdeveniment.

    Des de Big Draw Tarragona hem de dir que sempre és satisfactori que la gent se senti implicada en el projecte i més si són professionals qualificats. Des del nostre punt de vista és difícil, ara que el projecte ja està en marxa, modificar la seva imatge, però sempre pot ser bó parlar-ho i, en tot cas, no és impossible. Sí que prenem el compromís, si l'esdeveniment s'ha de repetir el 2012 de convocar tots els professionals que puguin estar implicats per crear una imatge que tots facin seva. També hem comunicat als professors de l'EADT que hi ha documents del projecte que encara s'han de realitzar on poden tenir a veure.

    Sí que volem manifestar des de Big Draw Tarragona que, a més d'estar agraïts a la URV per la seva col·laboració, ens agrada molt el web. El trobem "fresc" com va dir un càrrec del Museu Picasso, jove i operatiu per a les nostres necessitats. El logo sí que el veiem més polèmic, des del punt de vista d'identificació amb el que vol ser aquest esdeveniment, però en tot cas, el trobem net, elegant i de fàcil visualització. L'aspecte clàssic potser es pot lligar amb tot el patrimoni i tradició que acompanya la imatge de la ciutat. En tot cas, és cert que no som entesos i si els experts es posen d'acord i milloren aquesta imatge, nosaltres contents.

    ResponElimina
  7. Des de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona sempre intentem fer pedagogia del disseny i la comunicació visual, i és des d'aquesta perspectiva que volíem suggerir que trobem la imatge molt per sota del que són els mínims exigibles per a un projecte d'aquestes característiques, per molts adjectius que es vulguin posar per defensar-la.
    I és des d’aquest punt de vista que fèiem la reflexió de no sentir-nos còmodes com a grafistes en participar en una proposta que trobem molt interessant en el seu plantejament.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies per l'aclariment.

    Només dir que no sé si l'assumpte de la imatge de Big Draw Tarragona es podrà resoldre o no, o en tot cas fer-ho a gust de tots.

    Sí que penso que per participar, evidentment, un s'ha de sentir còmode, per dir-ho així, però també que esperar a que les coses siguin completament com un pensa que han de ser per fer o per participar és una mica utòpic des del meu punt de vista. Normalment, en la meva experiència, et trobes amb situacions que tenen moltes coses positives i altres de no tant o gens en absolut. Crec que la valentia i la opció de futur és agafar el que es bo i millorar la resta sempre que sigui possible.

    En tot cas, si finalment l'EADT no hi és al Big Draw Tarragona, us trobarem a faltar.

    ResponElimina
  9. Anava a comentar el fet, satisfactori des del punt de vista de Big Draw Tarragona, que ja podem utilitzar el logo dels Serveis Territorials, però veig que encara tinc pendent canviar el del bloc!!!

    En tot cas, desprès d'un temps -llarg des del nostre punt de vista - d'indecisió per part dels responsables polítics sobre si acollir aquest projecte de manera genèrica dins el Departament de Cultura o fer-ho des dels Serveis Territorials, és aquesta darrera opció per la que s'ha optat.

    La conclusió ha estat la millor per al projecte i per a nosaltres i, pensem, també per al territori: És un projecte ideat des de Tarragona i per a la ciutat i que es treballa des d'aquí i ens agrada que es reconegui així.

    Això, independentment del fet, que també volem, que qualsevol actuació en defensa del patrimoni cultural i natural ha de tenir l'abast més ampli possible en benefici de tothom.

    ResponElimina
  10. ...I pel que fa a la Carta de Tarragona per a l'accessibilitat a l'aire lliure, des de Big Draw Tarragona era evident que no podíem ignorar-la des del moment que tenim com a un dels nostres objectius l'accessibilitat. Això sense oblidar que la Carta és un instrument generat a la pròpia ciutat.

    Quasi la meitat de la població pateix impediments sensorials, de mobilitat o de comprensió que dificulten o impedeixen el seu accés a la natura i a l'aire lliure. Promoure actuacions per eliminar aquestes barreres és un deure de tots.

    Si consulteu la informació del I Fòrum d'Accessibilitat a l'aire lliure "Natura per a tothom" coneixereu alguns del qui treballen i algunes de les actuacions i projectes que s'estan duent a terme en aquest camp, massa poc treballat.

    Des de Big Draw Tarragona estem contents de tenir la Carta de Tarragona entre les nostres eines i esperem que ajudi a fer moltes adhesions.

    ResponElimina
  11. Ahir, ASOTARCO celebrava el seu tercer any d’existència. L’associació té més de seixanta socis de Tarragona i comarques i és molt activa.

    Allí em vaig trobar amb la Victòria Pelegrín, tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, i li vaig comentar que ens agradaria molt que des d’aquesta regidoria de l'Ajuntament de Tarragona que treballa serveis socials, polítiques d’igualtat, discapacitat i habitatge hi hagués una participació activa(i també, per suposat, des de les regidories de cultura, patrimoni i festes i també la de medi ambient i potser alguna altre). Evidentment, es tractava d’una conversa i un contacte informals, però, de moment, sí que podem dir que la impressió és positiva i la Victòria ens ha semblat una persona molt receptiva.

    També voldria afegir la impressió al comprovar la enorme barrera comunicativa entre conciutadans que parlen idiomes tan diferents com la llengua de signes uns i un idioma “oralista” com diuen ells, com el català o el castellà. No és només el desconeixement mutu dels idiomes que utilitzem, és la diferència de l’estructura mental i l’organització de la informació que representen! Serà molt satisfactori si Big Draw Tarragona pot tenir un paper en donar-nos a conèixer mútuament i col•laborar entre nosaltres.

    ResponElimina
  12. Comentaba en el último tuit que los compañeros de MVarte utilizaran un estilómetro. Yo jamás había oído hablar de ese aparato antes de ahora y me parece que será divertido y diferente hacer dibujo abstracto y realista y ver como el aparato interviene.

    Me parece que en Big Draw Tarragona vamos a tener actividades con planteamientos y propuestas muy originales y diferentes de lo habitual, al menos, así me lo parece a mí: no es sólo el estilómetro, también tratamos del GPS mental, de las ventanas ¿quién mira a quién?, de cómo cambiaban las comidas y las vajillas en época de…los romanos….el urbanismo solar y el futuro …y mucho más.

    Y si los planteamientos son nuevos, las conclusiones, con ayuda de la información que nos proporcionará la colaboración de los asistentes y sus dibujos pueden ser, realmente, muy interesantes.

    ResponElimina
  13. És una satisfacció per al Big Draw Tarragona comptar entre els que dirigeixen activitats d’aquest esdeveniment a dos dels artistes vius més importants de la ciutat, en Marià Casas i en Josep Maria Rosselló. Tinc pendent fer un tuit i una entrada al bloc en relació a la col•laboració d’en Marià Casas, però avui he fet un tuit sobre l’activitat que dirigirà en Josep Maria Rosselló i voldria afegir alguna dada al bloc.

    Sabeu que aquest any 2011 Tarragona commemora el bicentenari de l’entrada dels francesos a Tarragona el 1811, en un episodi molt cruent de la Guerra del Francès. La ciutat ha aprofitat aquesta ocasió per avançar en la investigació i els estudis d’aquest moment històric que ha acompanyat de multitud d’actes de tot tipus. Dins d’aquesta commemoració s’emmarca l’elaboració per part d’en Josep Maria Rosselló d’una sèrie de làmines “Els herois de 1811” que fan una nova lectura dels gravats “Los horrores de Tarragona” de A.Thiers.

    Per acabar us diré que he anat a veure el mosaic a la Rambla Nova, davant l’edifici en construcció que serà en un futur el nou teatre de Tarragona. El mosaic, de peces de marbre de colors que reprodueixen dues màscares teatrals està voltat d’un cercle de color blanc que el separa de la resta del paviment del passeig. Poc desprès he tingut ocasió de comentar a en Rosselló que havia anat a veure aquesta obra i que havia tingut cura en no trepitjar el cercle blanc. ...Doncs bé, segons m’ha dit, del que es tracta, precisament, és de trepitjar-lo!!!
    En fi...els artistes són difícils d'entendre...

    ResponElimina
  14. L'Aula de Cinema, en la seva participació al Big Draw Tarragona, ens proporciona un retrat de quin és el nostre entorn cultural immediat pel que fa al dibuix.

    Ho fa, com és de suposar, mitjançant pel•lícules: en unes coneixerem còmics d'època franquista, una altra recent, és de dibuixos -tots recordem que fa relatius pocs anys del boom de la moda de films de dibuixos - Una altra té el rerafons dels grafitti, el que des de molts sectors és considera ja una de les expressions artístiques més pròpies de la nostra època, que conjuga expressió i reivindicació.

    També, com podeu suposar, tenim previst que el públic expressi la seva opinió…amb dibuixos.

    ResponElimina
  15. Els ecologistes, amb les activitats que han preparat per al Big Draw, ens ajuden a conèixer i a valorar alguns dels pocs espais verges o quasi verges que queden en el terme municipal de Tarragona.

    Ens ajuden també a comprendre lo imprescindibles i necessaris que són si volem preservar la biodiversitat tan necessària per al nostre futur i el nostre propi benestar.

    Descobrirem com aquest costum tan arrelat en el ser humà d’incidir i modificar el que ens envolta sovint perjudica molt més del que ens pensem el nostre entorn i a nosaltres mateixos i ens impedeix gaudir de plaers tan grans com la tranquil•litat, la riquesa i varietat del planeta en què vivim, d’una nit estelada...

    Aprendre a acceptar, a respectar, a que no cal modificar-ho tot en el nostre benefici és el camí per ser sostenibles i tenir futur.

    ResponElimina
  16. Desde Big Draw Tarragona estamos también muy contentos por la participación de Napi. Es una aportación más de prestigio a este evento, pero sobre todo porque nos ayuda a ver y enfocar el patrimonio desde el punto de vista del humor.

    Y eso es muy importante, no sólo para pasarlo bien...importantísimo en este mundo en crisis..., también porque la risa y el humor ayudan a que asuntos, a veces complicados y difíciles se vean con un planteamiento que, sin dejar de señalar el “punto sensible”, lo hace de manera optimista y positiva, más llevadera y fácil de asumir...y a veces de resolver.. que cuando planteamos los asuntos des del punto de vista negativo y de lamentación.

    A completar y enriquecer la visión de la noticia sobre patrimonio presentada por Napi nos ayudaran las opiniones – dibujadas – de los asistentes. Será interesante ver -nunca mejor dicho - el resultado.

    ResponElimina
  17. L'activitat que organitza la Biblioteca Pública de Tarragona ens va molt bé perquè ens permet conèixer un element molt característic de la nostra tradició cultural recent, compartida, aixó sí, amb d'altres pobles, però que la sentim molt nostre: les auques.

    Aquestes històries dibuixades amb text en vers que explica cada vinyeta, es poden considerar una mena d'antecedents dels còmics i dels mangues dels nostres dies. Algunes han ajudat a formar estereotips dels catalans i de Catalunya com és el cas de l'Auca del Senyor Esteve

    Ens agrada també molt tenir oportunitat de conèixer un dels fons d'aquesta biblioteca que conserva auques també de temàtica tarragonina.

    De fet es tracta d'una biblioteca amb un fons divers molt important i una gestió molt activa i eficaç: a més de l'activitat de dibuix pròpiament faran una taula exposició vinculada a l'esdeveniment i una guia de publicacions i activitats relacionades, tot això acompanyat de la seva difusió per diversos mitjans en xarxa i presencials.

    ResponElimina
  18. L’enllaç “Un món sense petroli” el podeu trobar a professionals i allí per ordre alfabètic a l’apartat que dóna informació de l’activitat que dirigeix Jesús López Villada.

    Aquest document publicat a la Vanguardia recull un seguit d’opinions d’experts i experiències que ens donen per a un horitzó MOLT PROPER – el 2040 - un panorama ben diferent del que tenim en l’actualitat.

    De fet si ens fixem ja hi ha indicis: ja sentim parlar molt de decreixement. La pròpia Generalitat i altres empreses experimenta amb l’opció del treball a casa compaginat amb la feina. S’impulsen els horts escolars....S’impulsa compartir vehicle per anar a la feina...

    Al document enllaçat podreu veure cap a on s’encaminen aquestes recomanacions.

    ResponElimina
  19. L'Associació Ment i Salut la Muralla ens comunica que en ocasió de les festes del barri del Serrallo celebren unes jornades de portes obertes i diverses activitats, la tarda del dia 22 de juliol.

    Des de Big Draw Tarragona pensem que és una bona ocasió per conèixer-nos mútuament i passar-ho bé. Amb el que costa organitzar festes i activitats, molts ho sabem, ells s'han animat amb manualitats per a nens, una batucada, una representació teatral i un berenar popular i actuació del cantautor Anton Duch

    És aquesta l'Associació que ens ajudarà a conèixer l'amfiteatre i el paisatge que l'envolta el dia 10 d'octubre. Ara amb aquestes festes ajuden a dinamitzar el barri i ens proporcionen una ocasió per conèixer-nos i relacionar-nos. Aprofitem-la!

    Si voleu més informació o que us enviïn el programa teniu el mail a “ associacions” al web de Big Draw Tarragona

    ResponElimina
  20. Ya comenté hace unos días lo desconocidos que son para muchos de nosotros el colectivo de nuestros conciudadanos sordos que utilizan la lengua de signos para comunicarse. Tenemos entre nosotros gente con un idioma que ignoramos la immensa mayoria y con la que es muy difícil "hablar" si no hay un intérprete que nos ayude.

    Por eso, desde Big Draw Tarragona estamos felices que ASOTARCO colabore con nosotros en dar a conocer este colectivo y compartir. Esperamos que la experiencia nos ayude a mejorar a todos como sociedad.

    ResponElimina
  21. Big Draw Tarragona és noticia al portal de patrimoni del Departament de Cultura des del passat divendres.

    Com segurament sabeu aquest portal ens permet accedir no només a les bases de dades de la Generalitat sobre monuments, museus, arxius, etc.de Catalunya sinó també a informació actualitzada i en diversos formats, la majoria multimèdia, a informacions sobre el nostre patrimoni. També fa recomanacions i proporciona dades i suggeriments per organitzar visites i viatges. Ens ha semblat sempre molt actualitzat i per tant és una eina molt útil per estar al dia en patrimoni català.

    Per tot això, considerem molt positiu ser notícia en patrimoni.gencat i esperem seguir-ho sent.

    ResponElimina
  22. ASOTARCO y Big Draw Tarragona hemos grabado los vídeos en Lengua de Signos Catalana.

    Vereis que son un poco "artesanales". El proceso consistió en enviarles los textos simplificados, ellos los estudiaron y quedamos en mi despacho (se ve un poco el pomo de la puerta y se oyen los ruidos de la calle). Con mi cámara digital que también permite grabar y un soporte grabamos. La cámara ha de estar en posición horizontal para no "cortar" los brazos cuando se mueven y ella ha de vestir de negro con un fondo neutro para que destaquen las manos y la cara. Es Judith quien signa y Angelines, que lee los labios y por lo tanto es "oralista" a pesar de su sordera quién hacia de intérprete y ayudaba. ¡Estuvimos hora y media para el quarto de hora aproximado de grabación! y aunque no es perfecta, porque hay un tramo corto un poco borroso, la hemos aceptado.

    Con la sección del web para los sordos, desde Big Draw Tarragona queremos demostrar nuestra voluntad para hacer accessible nuestro patrimonio a todos y más a los colectivos con riesgo de exclusión. La participación entusiasta de ASOTARCO nos demuestra su interés por integrarse y participar!

    ResponElimina
  23. L'activitat que durà a terme la Montserrat Rodon, sobre caràcters xinesos i la vinculació entre el dibuix i el significat ens interessa molt pels següents motius:

    Té relació directe amb un dels principals objectius de l'esdeveniment: la vinculació del dibuix amb el nostre coneixement de l'entorn. Els antics xinesos van utilitzar el dibuix d'allò que els envoltava per comunicar-se de manera que aquests dibuixos es van convertir en la base de molta part de la seva escriptura.

    Em direu potser: Hagués estat més “bonic” que fos un nadiu. Bé, era una opció, però ara tenim una nadiua del nostre país que ens fa recordar que també aquí disposem d'especialistes en camps de coneixement tan específics com la llengua i la cultura xinesa.

    També, aquesta activitat ens ajuda a conèixer un dels col·lectius que comencen a ser més nombrosos en la nostra societat: els dels xinesos. Tenen un paper important en la nostra economia: molts productes que utilitzem són xinesos i moltes botigues i restaurants ho són. En canvi, no ens barregem socialment: són un dels col·lectius entre nosaltres “en risc d'exclusió social”. Potser conèixer aspectes de la seva rica cultura ens ajudarà a entendre'ns i apropar-nos.

    ...I la Xina és un poder emergent. Qui sap quin paper arribarà a tenir en el nostre món global i com afectarà el nostre futur a mig termini...de moment des de Big Draw Tarragona us proposem aprendre alguna cosa d'ells.

    ResponElimina
  24. Els geògrafs Sergi Saladié i David Serrano ens proposen una activitat molt interessant. Hem de dibuixar en línies el recorregut que faríem per anar a un determinat lloc i una vegada al destí indicar quin element, quina fita és el que utilitzem per saber quan hem de girar o seguir recte …

    Pensem que és molt interessant perquè sabem que el cervell humà és dels elements més desconeguts: com funciona? com i perquè seleccionem els nostres records? I, per aquesta activitat: com construïm el nostre GPS mental?

    És aquesta una activitat i un camp d'investigació que pot tenir aplicacions en gestió urbanística i en turisme i en gestió del nostre patrimoni cultural: quines rutes seguim per la ciutat, en què ens fixem, com anem a determinat lloc: a peu? En cotxe? En transport públic? Coneixem molt bé l'itinerari i agafem dreceres o, pel contrari, anem per la ruta més concorreguda i establerta?

    En Sergi i en David, a partir dels nostres dibuixos faran una mena de tasca “policíaca” que els permetrà saber molt de nosaltres i del nostre coneixement de la ciutat i de com ens desplacem amb conclusions molt útils i interessants en benefici de la ciutat

    ResponElimina
  25. Veureu que a l'Agenda Cultural estem classificats com divulgació: altres àmbits. Això és perquè som de l'opinió que encara hi ha molta tendència a classificar les activitats segons les especialitats tradicionals: arquitectura domina, art també, etc. Nosaltres volem sortir d'aquest encapsulament i ser més “globals” perquè realment pensem que el que ens envolta i percebem i ens influeix és un “remix” cultural – com deien en una de les activitats del Lab del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i saber tenir una mirada diversificada on anem aprenent a valorar-ho tot és bàsic per estar més còmodes ...o no estar-ho i millorar.

    A la vegada, la natura, que normalment o no la considerem o la considerem com un teló de fons decoratiu o un “lloc” on sortir en moments d'oci, per tenir futur ha de tenir el paper que li correspon i és el de formar part intrínseca de la nostra vida i de la nostra societat... no oblidem que nosaltres mateixos també som natura.

    Finalment, tenir en compte la part dels nostres conciutadans que queden normalment de banda perquè tenim una societat dissenyada i dirigida a la gent “normal” si és que això existeix i tots els que no s'ajusten a aquest paràmetre queden fora, oblidats, és un assumpte purament de justícia, d'ètica i de benestar per a tots.

    Si amb les activitats que organitzem a Big Draw Tarragona comencem a fer més visibles aquestes realitats que molts ja compartim però que pensem que s'han d'estendre molt més, un dels principals objectius d'aquest esdeveniment s'haurà acomplert!

    ResponElimina
  26. Forma tanta part de la nostra cultura estar immersos en “soroll” que només ens adonem d'aquest fet quan per alguna circumstància – poc freqüent- ens trobem en un lloc tranquil, silenciós. Saber valorar aquest fet: que estem voltats de soroll, que és quelcom propi de la nostra societat actual, occidental, mecanitzada, on la majoria de la població viu en un entorn urbà -sorollós- és important. També ho és pensar que, en canvi, en temps passats i en moltes societats pre-industrials de l'actualitat no era/és així. Com ens afecta, què sentim. Potser al intentar dibuixar el que sentim en els dos sentits de la paraula, ho descobrirem.

    És una activitat interessant també perquè ben segur que cada ciutat té els seus sons i ritmes. Són ben diferents els d'una ciutat del nord d'Europa del d'una ciutat del sud, mediterrània, com ho són també respecte d'altres ciutats del món. Cultures diverses de sons i de sorolls....

    ResponElimina
  27. Els joves músics del grup Fot-li canya! ens donaran la oportunitat de sentir una cançó popular catalana al so d’instruments tradicionals com són les gralles acompanyades del ritme d’un timbal.

    La seva activitat ens permetrà utilitzar el dibuix per una activitat tan útil com és la realització d’un croquis. Amb aquest dibuix podrem recordar la disposició de persones i instruments que, com segurament tots sabem, té un paper en la transmissió del so.

    Aquest joves, d'acord amb els objectius de Big Draw Tarragona en benefici de l’accessibilitat, volen facilitar l’accés de les persones sordes a un plaer –la música- al qual no tenen accés o no d’una forma completa. Ho faran permeten que posin les mans sobre el instrument mentre sona perquè puguin percebre les vibracions i el ritme.

    Com a detall, pensem que també és simpàtic que hagin tingut cura de l’entorn: la plaça Sedassos els hi proporciona un context de patrimoni que va bé amb la seva activitat. Figures i decoracions pròpies de la cultura catalana i, com no a Tarragona, també el rerefons del patrimoni romà, en aquest cas el circ.

    ResponElimina
  28. Com segurament sabeu, la fotografia és la escriptura de la llum. Nosaltres, amb en Jordi Brú, dibuixarem amb els nostres llapis sobre paper el paisatge litoral urbà de Tarragona i amb les nostres càmeres, amb llum aquest mateix paisatge.

    Ho farem a l’hora de la posta de sol i a la llum de la lluna – el començament de l’hora blava. En Jordi, que és una persona meticulosa, ens diu que ja sap, pel dia 7 d’octubre, l’hora de la posta de sol (les 19 h 27 minuts) i l’angle en què es pondrà. Així com la sortida de la lluna (17h 04 minuts) que estarà al 78% i el seu angle de sortida.

    Som de l’opinió que aquesta activitat ens ajudarà a redescobrir meravelles de color en la natura així com eines tan diferents com els nostres ulls i les càmeres fotogràfiques.

    ResponElimina
  29. No tots sabem que un instrument tradicional de la nostra cultura és el sac de gemecs o cornamusa o sac a la borrega. És un instrument i una cultura musical que compartim amb altres terres, entre elles: Galícia i Astúries a Espanya i Escòcia a Anglaterra, i que aquí té, també, un paper important.

    La intervenció d'aquest instrument en moltes festes i composicions musicals catalanes la podreu comprovar si entreu al web de Big Draw Tarragona i utilitzeu els enllaços que acompanyen la informació sobre l'activitat de Sacaires de Tarragona. Ho trobareu a l'apartat “artistes” del menú.

    El dia 7 d'octubre els Sacaires de Tarragona, una banda formada per una trentena de músics, ens donaran la oportunitat de sentir aquest instrument i conèixer-lo de primera mà, mentre nosaltres el dibuixem.

    ResponElimina
  30. He pogut comentar amb la tècnica de l'Arxiu l'activitat que faran els dies 10 i 11 d'octubre i m'ha mostrat fotos. Realment us recomano que hi aneu! El títol està molt encertat: les inicials són bellíssimes, però és que també hi ha signatures...dibuixos diversos
    Poden interessar en relació a enginyeria, etnologia, disseny,...etc ..de .o simplement per passar una bona estona a la vegada que es coneixen aspectes curiosos sobre la nostra cultura.... El que és segur és que ens facilitaran trencar amb la idea que els documents antic són avorrits i monòtons

    Des de l'AHT ens donen més dades...

    A l’Arxiu Històric de Tarragona, hi contemplareu inicials, signatures i sanefes amb agosarats o curiosos traçats cal·ligràfics, en combinació amb fullatges i figures, frontispicis de motiu paisatgístic o heràldic, plànols d’edificis i d’arquitectura efímera, mapes i patents d’invenció, visibles en pergamins i documents solts en paper o descoberts entre els fulls de volums del fons de les administracions municipal i estatal, notarials, d’empresa o religiosos, dels segles XIV al XX.

    Ja sabeu, us hi esperem!

    ResponElimina
  31. El Museu del Port de Tarragona, ubicat en el mateix port ens dóna informació sobre la seva història, la pesca, les activitats esportives vinculades al mar i en general tracta i vol promoure tot allò que pugui tenir a veure amb aquesta infraestructura i les activitats que s'hi desenvolupen. És un centre actiu que du a terme nombroses activitats moltes d'elles conjuntament amb altres institucions de la ciutat.

    Ara participen al Big Draw Tarragona amb una activitat molt atractiva perquè a més de conèixer el museu podrem veure el port des del mar en una passejada en vaixell des del que descobrirem els seus elements patrimonials i els podrem dibuixar.

    Una activitat on el mar esdevé protagonista i acompanyant

    ResponElimina
  32. En Marià Casas, gravador, exlibrista, escultor i acadèmic correspondent de la Reial Acadèmia Catalana de Sant Jordi participa al Big Draw Tarragona per divulgar i donar a conèixer, dibuixant, aquestes petites obres d'art accessibles a tothom, que són els ex-libris.

    Un molt bon artista, té obra al Museu d'Art Modern de Tarragona, al Museu del Port, a diverses institucions tarragonines...

    Actualment treballa en l'organització dins la FISAE del que ha de ser el Congres Internacional d'associacions d'exlibristes que s'ha de realitzar el 2014 a Catalunya. Esperem que tingui el recolzament suficient de les administracions perquè es pugui realitzar a Tarragona!

    Ens agradaria que tots aquells interessats en la cultura, en els llibres, els bibliòfils, els interessats en conèixer tècniques artístiques i els que simplement vulguin passar-s'ho bé i conèixer gent rellevant de Tarragona, assisteixin a la seva activitat.

    ResponElimina
  33. El lloc escollit per en Miquel Àngel Navarro, el Camp de Mart, uneix patrimoni monumental de Tarragona: les famoses muralles romanes de la ciutat. Arquitectura moderna: la també famosa carpa de l'espai destinat a espectacles, famosa perquè en el seu moment va ser la opció, polèmica, amb la qual es va resoldre com cobrir una gran superfície destinada a espectacles en un lloc molt pròxim a les muralles condicionant la seva visualització i “natura domesticada”: un parc urbà.

    La seva activitat ens ajuda a valorar i buscar l'estètica conjunta d'aquests tres elements, muralla, carpa i jardí i a les diferents maneres de deixar-ne constància: amb el dibuix i amb cinc diferents possibilitats de la fotografia. Veurem com el resultat modifica també la nostra valoració i percepció del enquadre escollit i li dóna noves possibilitats.

    Paral·lelament, a Big Draw Tarragona, li ajuda a plantejar la importància de l'entorn per als monuments, cosa que ja des de les administracions es te en compte quan amb les declaracions dels nivells de protecció s'inclou també una determinada àrea circumdant. Es que no veiem l'objecte aïllat, el veiem en el seu context i això té una influència gran en la nostra opinió i grau de satisfacció i més....

    ResponElimina
  34. Comentava al bloc fa uns dies que la Xina i la seva cultura i economia sembla que tindran molt a veure en el nostre futur i ja comencen a tenir-lo en el nostre present. Big Draw Tarragona se'n fa ressò d'aquesta cultura i ara amb l'activitat del professor, hebraista i president de l'ARCCI tindrem ocasió de conèixer una que va tenir molt a veure en el nostre passat i continua tenint-la, des d'altres punts de vista en el nostre present: la jueva. Calls medievals en el passat...una cultura occidental que no es pot entendre sense el missatge d'un jueu, en Jesús de Natzaret i una actualitat política que té en Israel i els països que l'envolten un dels punts “calents” del planeta.

    Amb en F. Andreu Lascorz el plantejament, molt enriquidor, és cultural i social. Amb ells ens aproximarem al call medieval de Tarragona i sabrem de la vida que s'hi duia a terme. La nostra aportació per conèixer i establir vincles d'interès entre cultures i col·lectius la farem amb els nostres dibuixos.

    ResponElimina
  35. Thaleia és un grup de reconstrucció històrica local. En el seu cas és una associació sense ànim de lucre. A Tarragona en coneixem perquè tenen la seva principal activitat al llarg de l'esdeveniment Tarraco Viva que te lloc cada mes de maig a la ciutat. N'hi ha de locals i de forans, tots, però, es caracteritzen perquè amb tècniques teatrals apropen uns coneixements validats científicament al públic general. Un mètode de divulgació que s'ha demostrat que té molt d'èxit i és molt efectiu.

    L'activitat que durà a terme Thaleia ens permetrà conèixer el seu local, també en un edifici patrimonial (una antiga torre de defensa), com treballen, i saber d'un dels molts aspectes de la cultura romana a Tarragona

    ¡Desde Big Draw Tarragona estamos muy contentos de contar con su buen hacer y su profesionalidad!

    ResponElimina
  36. ASOTARCO quería mejorar la calidad de los vídeos con la traducción en lengua de signos de la información que proporcionamos en el web, y lo ha conseguido. Con la cámara de vídeo de Maria Ángeles Vidal y la sala que nos han proporcionado en el Hotel de Entidades el resultado ahora es casi de profesionales.

    Les agradecemos también mucho la ampliación de la información que dan de la actividad que organizan el día 8 de octubre a las seis de la tarde en el Balcón del Mediterráneo.

    ResponElimina
  37. Alguns professionals han penjat els seus currículums, d'altres, si en tenen, la seva pàgina web. En tot cas són documents que ajuden a fer-se una idea de qui és la persona que conduirà l'activitat i quins recursos te. Podreu comprovar que els professionals que participen al Big Draw Tarragona són persones molt qualificades en el seu camp.

    És el cas de la Carme Fernàndez que inclou obres als països nòrdics, accèssits a premis i diverses obres publicades. Podreu comprovar també que la seva experiència en patrimoni arquitectònic és molt àmplia.

    És una persona amb qui he tingut el plaer de treballar i em consta la seva honestedat, capacitat de treball i gran professionalitat. És una satisfacció que dirigeixi una activitat al Big Draw Tarragona i espero que moltes persones, petites i grans puguin gaudir dels seus coneixements i de l'estona amb ella descobrint maneres de mirar la nostra arquitectura.

    ResponElimina
  38. Som de l'opinió que l'activitat del museu bíblic pot ser molt interessant tant per els que van a dibuixar com per a tots els museus.

    Què entenem quan ens descriuen un objecte real, com ens l'imaginem? Quines paraules i termes utilitzem els professionals del món dels museus per descriure i realment són efectives i arriben a la gent? El Museu Bíblic ens permetrà descobrir-ho

    Aprofitem aquí per felicitar-lo pel premi Auriga que ha merescut la seva exposició sobre les excavacions arqueològiques a la Catedral de Tarragona, que han co-dirigit des del museu. Ben fet, companys!

    ResponElimina
  39. El Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació amb la seva Fundació Tarragona Unida, donen suport a Big Draw Tarragona.

    Un dels seus responsables ens diu que recolzen aquest esdeveniment perquè, entre d'altres motius, un dels principis fundacionals de Tarragona Unida es vetllar per la eliminació de les barreres arquitectòniques de la nostra ciutat.

    És molt satisfactori per a nosaltres poder comptar amb el suport dels professionals que treballen en accessibilitat: un element clau per fer que el nostre entorn sigui amable i no excloent.

    ResponElimina
  40. La ONCE. La Organización Nacional de Ciegos de España desde su delegación en Tarragona colabora con nosotros.

    La importancia de esta corporación sin ánimo de lucro, que el 2010 tenia más de setenta mil afiliados y cada año incorpora unas cuatro mil personas, es evidente.

    Puede tener interés saber que de estos afiliados aproximadamente un 20% padecen ceguera total, mientras que los restantes tienen una deficiencia visual grave.

    La ONCE tiene ya una larga tradición y la cantidad de servicios que ofrecen a sus afiliados, y a todo el país de hecho, en beneficio de la accesibilidad, junto con su buen funcionamiento es de todos conocido.

    ResponElimina
  41. L'Edifici seu del Col·legi d'Enginyers Industrials és un edifici monumental, de dos pisos i planta baixa molt pròxim al Pla de la Catedral. És Bé Cultural d'Interès Local. La fitxa del catàleg ens informa que està datat al segle XVI, època en què era la residència del Degà, dignitat capitular creada en el segle XIII. Arquitectònicament i decorativament té molts elements d'interès i s'afegeix el fet d'incorporar entre els seus murs, làpides hebrees i cips romans. L'edifici va ser restaurat als anys 90. Es va conservar l'escala. La façana i el pati es van desmuntar i tornar a refer i es van afegir esgrafiats a l'exterior. La resta de l'interior és nou adaptat al seu nou ús. La sala d'actes té l'interès que el disseny de les parets afavoreix l'acústica de manera que no és necessari utilitzar micròfon.

    És en aquesta sala d'actes on la Cris Mayor, que ens diu que: "Vaig estudiar Història de l’Art especialitzant-me en Art Contemporani , a més d’un màster en Comissariat i Pràctiques Culturals d’Art i Nous Medis . M’agradaria dedicar-me al món de l’art, tant des de la vessant expositiva com la existencial, doncs l’Art no solament és una eina d’expressió personal, sinó un moviment col·lectiu, una forma de vida i pensament capaç de transformar ideals a més de travessar fronteres.

    Pensem que l'entorn on farà la seva activitat en benefici del Big Draw Tarragona i del dibuix i el patrimoni ajudarà a assolir els seus objectius. Esperem que tingui molts assistents!

    ResponElimina
  42. La Cris Mayor, va molt bé al Big Draw Tarragona perquè ens permet oferir una activitat que es centra en el que és el llenguatge del dibuix. Eina que, com sabeu, és la protagonista d'aquest esdeveniment aquí i a tot el món on es celebra el Big Draw.

    Ella és una jove llicenciada en Història de l'Art, especialitzada en Art Contemporani, té un màster en Comissariat i Pràctiques Culturals d'Art i Nous Medis i ha estructurat la seva activitat en quatre sessions que ens permetran fer-nos una idea de tot el que representa el dibuix. Els filtres mentals que tenim envers la nostra “captació” de la realitat exterior i com es manifesta en els nostres dibuixos, la intervenció dels nostres sentiments també i aspectes més tècnics com són conèixer què és l'esbos, la línia, l'ombrejat, la perspectiva, el volum i que representa...esborrar.

    Sembla que és una activitat idònia pel Big Draw Tarragona i una gran oportunitat de conèixer una mica més sobre el dibuix...dibuixant...i passant-nos-ho bé amb una persona que ens diu (mireu el comentari anterior en aquest bloc) que l'art també és una manera de viure.

    ResponElimina
  43. La Sociedad de Investigaciones Espeleológicas de Tarragona (SIET) que desde hace ya algunos años explora y elabora la topografía de la enorme cavidad subterránea, llena de agua, que se extiende por gran parte de lo que en superficie ocupa la ciudad de Tarragona..y todavía se desconoce toda su extensión! Participan en Big Draw Tarragona.

    Nos pasaran un documental donde podremos conocer qué es y cómo es la Cueva Urbana de Tarragona. A continuación podremos hablar con ellos y conocer detalles y finalmente, como es de suponer tratándose de una actividad dentro de Big Draw Tarragona, los asistentes dibujaremos lo que nos haya impactado más.

    Por lo que hace a la Cueva Urbana, que se puede visitar en la parte más próxima a su acceso si se pone uno en contacto con el SIET, la exploración continua i hace poco salía en el periódico que se habían descubierto nuevas galerías y nuevas salas. El presidente del SIET, Sr. Antonio Cabezas nos decía que pocos no nos hacemos idea de los requerimientos técnicos y económicos que representa una exploración de estas características y que, a pesar de las ayudas, gran parte de la financiación corre a cargo de los propios espeleólogos!

    A lo largo de nuestra conversación hemos comentado el hecho que el 22 de octubre se celebrará en Tarragona, en uno de los tinglados del puerto, el VII Campeonato de España de Técnicas de Progresión Vertical. Estos términos técnicos se refieren a la forma más correcta y segura de desplazarse verticalmente con la ayuda de una cuerda. Son técnicas aplicadas al deporte y imprescindibles, evidentemente, en espeleología

    ResponElimina
  44. La profesora Rongrong Zhu en el Servicio Lingüístico de la URV, coordinadora del Aula de Xinès de Tarragona y miembro de la Asociación de mujeres chinas de Cataluña será quién finalmente dirigirá la actividad sobre escritura y caligrafía china y su relación con el dibujo que tendrá lugar en el salón de actos del Ateneo de Tarragona el próximo 8 de octubre y donde todos podremos, a la vez que dibujamos, aproximarnos de alguna manera a esa cultura, que, como decíamos en un post anterior, parece que va a tener mucho que ver con nuestro mundo occidental en un futuro no muy lejano, según se deduce de las noticias de la evolución política y económica del planeta.

    En un contexto más próximo, ya ahora encontramos a sus ciudadanos y los negocios que regentan en un numero importante entre nosotros y todo indica que va a ir a más.

    En esta línea encontramos la propuesta de l'Aula de Xinès de Tarragona, que como actividad extraescolar propone para los niños de origen chino y los que no lo son, conocer y practicar el idioma y conocer la cultura china en una actividad multiracial y de acercamiento de culturas.

    ResponElimina
  45. El domingo día 9 de octubre Paloma Fernández una joven bióloga especializada en medio marino nos explicará un poco cómo ven los expertos ese mar que se ve tan bonito y azul desde la ciudad. Cómo funciona, cómo está, cual se prevé que será su futuro y qué seria conveniente hacer para que continúe siendo la fuente de riqueza..y de belleza que aún es hoy.

    Lo hará, para hacer su actividad más accesible, con dibujos, y nosotros, daremos nuestra opinión y conclusiones, con dibujos también.

    Deseamos que a mucha gente le interese esta actividad -nos debería interesar – y nos veamos ese día. Seguramente algo ayudará a mejorar el presente y futuro del mar.

    Porque para la mayoría de nosotros es un hermoso paisaje y una fuente de placer, de ocio en la navegación y el baño, de alimentación y de trabajo. Poco sabemos de sus dinámicas y funcionamiento y de su gran importancia en muchos campos. Importancia mucho mayor de la que solemos tener presente. Contiene y conserva rastros de nuestra cultura: pecios, restos de ciudades sepultadas... En él está el origen de la vida en el planeta. También en él está nuestro futuro: el mar es uno de los factores más importantes para el cambio climático por su capacidad de almacenar calor y de liberarlo lentamente. Y, evidentemente nuestro presente, como decía más arriba, en riqueza, trabajo, alimentación y ocio.

    Y parece que lo estamos maltratando, lo ensuciamos y lo estamos dejando sin vida, sin peces...

    Los enlaces que nos ha proporcionado Paloma nos ayudan a saber un poco más de él des del punto de vista proteccionista, de investigación y también de su patrimonio, entre otras cosas podremos oír los sonidos del mar.

    ResponElimina
  46. Des de Big Draw Tarragona, pensem que els diners no són imprescindibles sempre, inclús tampoc per fer projectes internacionals com és aquest que treballa amb un pressupost de 0 euros.

    Som de l'opinió que estem voltats de molta gent que sap coses interessants i valuoses i que si s'estableix un plantejament que pugui interessar a tots es pot dur a terme sense necessitat de remuneració. El criteri nostre és sempre jo guanyo, però tu també guanyes. Potser no diners (jo tampoc) però hi ha altres coses que poden interessar-te: difusió, oportunitat de donar a conèixer el que saps, voluntat de informar a la ciutadania en assumptes que penses que són importants no només per a tu o el teu cercle de treball, necessitat d'experimentar una idea o un treball amb la col·laboració d'altres persones...poder tenir iniciativa i decidir...Tot això és el que, en una part importantíssima, a permès que Big Draw Tarragona amb pressupost 0 euros es pugui fer realitat.

    Tenim més de cinquanta activitats gratuïtes per a tothom, dutes a terme, en la majoria dels casos, per professionals reconeguts en el seu camp o institucions culturals i científiques molt importants de la nostra ciutat i, en d'altres, per ciutadans, estudiants o no, entusiastes del que estan fent. Han operat aquí altres incentius a més dels que hem dit més amunt: respecte als seus drets, a l'autoria, a la seva imatge i per part nostre transparència i objectius “bons” des del punt de vista ètic, cultural, ambiental i social. Objectius que es poden assumir per part de tots els que ens estimem no ja la nostra ciutat, el nostre país, la nostra gent, sinó el món.

    Des de Big Draw Tarragona intentem també saber què demanem i com. Els que dirigeixen l'activitat poden escollir dies, hores, durada, assumpte, lloc i manera i nosaltres comentem i acceptem. Quan no hi ha remuneració hi ha una relació més de igual a igual que també és molt “bonica” de viure i d'experimentar.

    I, també, un mateix té més llibertat per treballar i plantejar objectius i maneres. Si no hi ha inversió econòmica difícilment es pot exigir i condicionar. Cal col·laborar i dialogar. Un bon repte!

    ResponElimina
  47. El Club Social "la Muralla" de Tarragona és una associació sense ànim de lucre que neix el 1998 com a resultat de la decisió d'un conjunt de persones malaltes mentals, familiars i professionals. Està liderada per persones malaltes encara que recolzades per familiars, professionals i persones sensibilitzades.

    Actualment compta amb més de 150 socis, 80 usuaris i 10 voluntaris.

    Entre els seus objectius està: la INTEGRACIÓ socio-comunitària de la gent que pateix una malaltia mental, social, laboral, educativa i assistencial. La INFORMACIÓ i la COMPRENSIÓ entorn la malaltia i les seves repercussions. RECOLZAR els malalts mentals i les seves persones properes a través d'un eix de suport i d'orientació.

    Els serveis que ofereix actualment l'associació són: Club Social, Hort terapèutic, SAF (Servei de Suport a les Famílies), Programa de Voluntariat.

    Actualment, preparen el programa per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental a Tarragona que conté activitats des del dia 7 d'octubre al dia 16 amb exposicions, trobada d'associacions, conferències, projecció d'un documental i dia de les famílies I ENTRE AQUESTES ACTIVITATS LA SEVA PARTICIPACIÓ EN EL BIG DRAW TARRAGONA ON ORGANITZEN L'ACTIVITAT ARQUEOLOGIA I PAISATGE AL PASSEIG DE LES PALMERES EL DIA 10 D'OCTUBRE A LES 11 H.

    Si voleu contactar amb ells trobareu el mail al menu associacions del web.

    Esperem el vostre recolzament i participació en les activitats que programen. Els ajudareu a assolir els seus objectius d'integració, tan importants i tan dífícils de vegades en aquests col·lectius.

    I des d'aquí gràcies a la Paula i a la Rosa pel seu treball i per tota la informació que m'han proporcionat i que ha permès aquest comentari al bloc i també a tots els membres del Club Social la Muralla.

    ResponElimina
  48. Hem fet ja la primera activitat, la del Museu Bíblic. Només l'hem fet quatre persones, dos treballadors del museu, la voluntària internacional i jo. Un dels treballadors ens deia: "és que això, per a adults, aquí no ens va. A mi mateix no se m'acudiria anar a una d'aquestes activitats, què hi haig de fer jo allí... També el personal del museu ens comentava que potser millor per a nens perquè ahir va anar una escola i els hi va agradar molt fer el dibuixos i desprès la sorpresa de veure l'objecte real.

    Nosaltres quatre amb la Miriam, la tècnica del Museu també ens ho hem passat bé al descobrir com eren en realitat els objectes que teníem descrits en un dossier i comentar-los

    ...i sí, ja parlen del proper any...veurem...

    ResponElimina
  49. Dues de les 8 persones que hem dibuixat a la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona eren dos nois joves que ens han dit que s'havien assabentat aquell mateix matí per facebook...i que com és que no s'havia fet difusió.

    Estic d'acord amb ells. He començat massa tard a fer la difusió.

    Ha estat positiu el fet que dos homes que consultaven fons de la biblioteca, d'entorn 60 anys d'edat, s'han contagiat de "l'esperit de dibuixar" i ens han aportat els seus dibuixos. Els seus, els de la Yan i meu i el de dues persones de la casa han fet els 8.

    ResponElimina
  50. Ahir amb l'Alba, els de TV3 i jo vam fer la gravació de sons de Tarragona que finalment va ser entorn el mercat central: el tràfec del mercat, les cafeteries, els nens amb les màquines i la circulació... L'Alba em deia en què m'havia de centrar i jo, i al final de la tarde la Rosana, intentàvem transmetre amb dibuixos el que sentíem.
    Si surt serà a TV3, comarques, Tarragona, com a tancament.

    ResponElimina
  51. Molt interessant poder experimentar diferents efectes visuals que ens enganyen respecte del que és la realitat. L'hora va passar ràpid amb una estona de dibuix al final acompanyada de música relaxant.
    Va despertar la curiositat d'algun personal del centre que ens ha dit que potser vindrà a la sessió d'avui

    ResponElimina
  52. L'actividad de mapa mental no tuvo gente, sólo Yan, y se anuló.

    Desde luego, he fallado muchísimo en difusión

    En este caso es una lástima porque es una actividad muy interesante como ya comenté más arriba para muchos campos: urbanismo, turismo, gestión de la ciudad, nosotros mismos...

    Ayudar a estos geógrafos a tener información seria fantástico para poder argumentar con base sus conclusiones y poderlas aplicar.

    Esperemos que el sábado, a las 11 h, en la plaza imperial Tarraco, delante de la antigua Facultad de Letras vaya mucha gente!

    ResponElimina
  53. En cambio, Yan volvió entusiasmada de la actividad en la Biblioteca, mucha gente, muchos niños, bastantes adultos, famílias completas. Le han gustado también mucho los dibujos que hicieron.

    Realment, la Biblioteca Pública ha sabut fer la seva feina, la vitrina amb publicacions, la guia de publicacions de temàtica del Big Draw i de dibuixos en general, la difusió.... És evident que es mereixen la nostra felicitació i agraïment!!!

    ResponElimina
  54. A la sessió de cinema d'ahir al Campus Catalunya no hi vam poder anar ni la Yan ni jo ella estava a la Biblioteca i jo amb els Sons de Tarragona (hauríeu de veure els meus dibuixos d'interpretació dels sons d'una cafeteria!!!) La Laura, que portava l'activitat de cinema m'ha dit aquest matí que només quatre persones.
    El proper dimarts dia 11 hi vaig.
    GRÀCIES Aula de Cinema i Laura. Em sap greu no haver pogut passar per allí

    ResponElimina
  55. Aquest matí amb la Carme, amb molt bon dia, en un lloc molt tranquil, hem fet l'activitat. S'hi han afegit dues noies estudiants que esmorzaven.
    La Carme ens ha explicat com podem saber època i ús per les característiques de les obertures de les cases i com són de diferents sense moure's d'una mateix lloc. Hem arribat a dibuixar fins a quinze tipus d'obertures diferents.
    Les estudiants tampoc en sabien res de Big Draw Tarragona i els hi ha interessat molt el projecte i potser vindran a alguna activitat.
    A tots els hi agrada la idea o sigui que realment no tenim més gent per manca de difusió, estic segura.

    ResponElimina
  56. Al Big Draw Tarragona i encara per revisar tota la documentació, unes sis activitats no han tingut assistents, la majoria entre 4 i 12 persones i la resta més de 20, 30, 40 i més de 100 persones.

    No hi ha hagut quasi difusió per part meva. No he arribat a temps! la feina de gestió m'ho ha impedit.

    La sensació final, una vegada acabat, però, és bona o molt bona. Moltes coses a comentar, moltes possibilitats entrevistes.

    ResponElimina
  57. Molt ben resumida l'espectacular activitat que va dur a terme l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona al seu web, fotografies incloses.

    Trobem a faltar, però, alguna fotografia de les tipografies dibuixades sobre paper al mur circular de l'edifici. Nosaltres en tenim i els hi passarem, però encara estem amb la feina d'organitzar tot el material recollit!

    ResponElimina
  58. MVarte ha realizado un vídeo-album donde dibujo y fotografia y documento de la actividad y documentos generados por la actividad juegan un juego estético con ritmo, muy bien hecho desde nuestro punto de vista. ¡Felicidades y grácias!

    ResponElimina
  59. Com comptem la gent que va participar i o assistir a les activitats de Big Draw Tarragona al llarg dels 6 dies?
    Per les fotografies, pels dibuixos i pel recompte que vam poder fer i la informació que ens van donar els que portàven l'activitat. Això quan no es tractava de les activitats dutes a terme en sales d'actes o llocs de treball. En aquest casos va haver-hi sempre poca gent i per tant saber quants hi eren és fàcil.

    ResponElimina
  60. Què volem dir amb dibuixos efímers? Dibuixos efímers són els que, evidentment, per una raó o altre no han sobreviscut a l'activitat. És el cas de les samarretes de Al Trot Teatre, també el de les tipografies de l'EADT i les caligrafies xineses. No sé si em deixo alguna altra cas.
    Com les comptem? doncs a partir del càlcul de la gent que hi eren comptem 3 per persona, perquè alguns van fer moltes més però d'altres menys i pensem que tres és un número acceptable.
    Els comptes s'han de considerar sempre, però, aproximats.

    ResponElimina
  61. Molt interessant l'activitat dissenyada per Kuanum! i una experiència molt rica i diferent en l'ús dels sentits: olor i tacte principalment i també imaginació. Tocar l'àmfora, la textura, intentar captar tota la dimensió i la forma, aplicar el relleu en el contorn de la plantilla i pintar a dins, tot a palpentes...
    Una activitat accessible a tots i especialment disenyada per a persones cegues on la informació històrica sobre la importancia del comerç del vi en època romana des de la ciutat de Tàrraco dóna peu al diseny d'un punt de llibre en forma d'àmfora i amb olor a vi. Una experiència on el tacte i la sensibilitat tenen un important paper.

    ResponElimina
  62. L'Associació la Muralla va organitzar una exposició al Tinglado del Port formada per un audiovisual, fotografies i els dibuixos que van fer el seus membres així com els de l'hospital del dia - entre 30 i 40 persones - en ocasió del Big Draw Tarragona.

    L'assumpte era la Tàrraco romana, per tant l'activitat que van fer al Big Draw Tarragona encaixava perquè es tractava en el seu cas de dibuixar el paisatge que es veia des del passeig de les palmeres de Tarragona on l'anfiteatre romà té un protagonisme evident.

    La vaig anar a veure - l'espai immens - i sorprèn la gran sensibilitat i els originals enfocs i plantejaments, tant de les fotografies com dels dibuixos. Segur que seria interessant valorar-ho i estudiar-los.

    Al menys poc a poc es va aprofitant aquest material que conté tantes dades sobre patrimoni i usuaris. En aquest cas, però, la funció principal que ha tingut ha estat la de valorar el treball i la participació d'aquestes persones.

    ResponElimina
  63. El pasado 18 de enero presenté en Madrid el evento Big Draw Tarragona 2011. Fuí invitada por el Máster en Economía Creativa, Gestión Cultural y Desarrollo de la Universidad Rey Juan Carlos en ocasión del I Encuentro de Iniciativas Emprendedoras Culturales y Creativas "Ecocreativa Emprende". Este Encuentro que tenia lugar por las tardes tuvo lugar los días 17, 18 y 19. Sólo pude asistir a la sesión del dia 18.

    Presenté vídeos de las actividades de la Escuela de Arte y Diseño de Tarragona, de los Sacaires de Tarragona, de la actividad de Cruz Roja y de Al Trot Teatre de la Asociación Provincial de Parálisis Cerebral. A continuación pasé un powerpoint con el resumen de la actividad incluido el vídeo de MVarte en su blog. En la versión que he pasado para que lo cuelguen en su web he incluido el de Kuanum y el de la Biblioteca Pública de Tarragona.

    Creo que les gustó y les interesó mucho y de hecho recibí comentarios muy positivos de los asistentes.

    En el intercambio de preguntas y comentarios al final de la tarde destacamos en común el hecho que muchos proyectos emprendedores van teniendo cada vez más un perfil social y positivo para todos y que posiblemente es una reacción y la salida acertada a una crisis, que algunos pensamos que es sistémica y que se ha originado por el aprovechamiento y apropiación indiscriminada y brutal de algunos de los recursos de todos incluido el planeta.

    ResponElimina